top of page

Υπηρεσίες

Διά χειρός θεραπεία​

Διά χειρός θεραπεία​

 

Η δια χειρός θεραπεία (manual therapy), αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας μας στο κέντρο Hands on Physiotherapy. Δεν μας αρέσουν τα μηχανήματα και τα παθητικά μέσα γυμναστικής που δεν δρουν στο αίτιο του προβλήματος και έχουν συνήθως παροδικά αποτελέσματα. Εμείς πιστεύουμε στις θεραπευτικές ιδιότητες των χεριών και τα χρησιμοποιούμε για να ανιχνεύσουμε την πάσχουσα περιοχή στο σώμα.

 

Μαζί με μια ενδελεχή λήψη του ιστορικού σας και την κατανόηση των κινητικών σας προτύπων ψάχνουμε να βρούμε την ακριβή αιτία της δυσλειτουργίας σας. Συνδυάζοντας την εξειδίκευση μας στη 'δια χειρός θεραπεία' με τα παραπάνω στοιχεία,  κινητοποιούμε μύες, δέρμα. αρθρώσεις και νεύρα προκειμένου να σας βοηθήσουμε να επανέλθετε στην υγιή σας κατάσταση γρήγορα!

Βελονισμός

Βελονισμός

 

Προέρχεται από την Κινέζικη Ιατρική, όπου το σώμα θεωρείται ως ένα σύνθετο μοτίβο ενεργειακών κέντρων και μεσημβρινών. Σύμφωνα με αυτή τη φιλοσοφία, κατά τη διάρκεια του βελονισμού η ενέργεια μεταφέρεται από περιοχές με περίσσεια σε περιοχές με έλλειψη ενέργειας.

 

Η άποψη της Δυτικού τύπου Ιατρικής για το βελονισμό είναι ότι ενδέχεται επιδρά θετικά στους αλγαισθητικούς υποδοχείς (τα νεύρα δηλαδή) κάνοντας τα λιγότερο ευαίσθητα, με απλά λόγια  βοηθά στη μείωση του πόνου. Παράλληλα βοηθά στην  απελευθέρωση ενδορφινών και στη βελτίωση της τοπικής αιματικής λειτουργίας.

 

Στο Hands on Physiotherapy χρησιμοποιούμε βελονισμό συνήθως συνεπικουρικά σε περιπτώσεις μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων άλλα και για να αντιμετωπίσουμε το χρόνιο πόνο της σπονδυλικής στήλης.   

Θεραπευτική άσκηση

Θεραπευτική άσκηση

Στο Hands on Physiotherapy αγαπούμε την άσκηση και τη θεωρούμε αναπόσπαστο τμήμα της διαδικασίας της αποκατάστασης σας! Επειδή όμως η άσκηση εγκυμονεί κινδύνους, την προτιμούμε όταν γίνεται με σωστή επίβλεψη και απευθύνεται σε κάθε έναν από εσάς προσωπικά.

 

Πιστεύουμε στη σπουδαιότητα της άσκησης και δεν υποστηρίζουμε τη διακοπή της σε περιπτώσεις δυσλειτουργίας. Από την πρώτη, κιόλας, συνεδρία μαζί, θα βρούμε τρόπους να σας βοηθήσουμε μέσα από ασκήσεις που σχεδιάζουμε ειδικά για εσάς. Θα πάρετε ασκησιολόγιο για το σπίτι το οποίο θα διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε να δίνει την δυνατότητα στους ιστούς να θεραπευτούν, ενώ εσείς παραμένετε ενεργοί.

 

Ακολουθώντας το, θα δείτε τα συμπτώματά σας να υποχωρούν, τη διάθεση σας να ανεβαίνει και την υγεία σας να βελτιώνεται γοργά!

Διαχείριση χρόνιου πόνου

Διαχείριση χρόνιου πόνου

 

Τι γίνεται όταν ο πόνος μετά από έναν τραυματισμό επιμένει και αρχίσει να επηρεάζει τη ζωή μας; Ενδεχομένως να χρειαστεί να σταματήσουμε κάποια αγαπημένη δραστηριότητα μας ή η απόδοση μας να επηρεάζεται από τον πόνο.

 

Αρκετοί παράγοντες ενδέχεται να παρατείνουν τον πόνο σε μια περιοχή του σώματος. Η υπερβολική ανησυχία, τα προηγούμενα παρόμοια περιστατικά, οι κακές συμβουλές ή ένα ανεπαρκές πλάνο αποκατάστασης είναι μερικοί από αυτούς.

 

Στο Hands on Physiotherapy μπορούμε να σας βοηθήσουμε τόσο στο να αντιληφθείτε και να εξηγήσετε τον πόνο και τα συμπτώματα σας, όσο και στο να σας δώσουμε τη γνώση, τις δεξιότητες και τις ασκήσεις εκείνες που θα σας επιτρέψουν να αντιμετωπίσετε την επώδυνη  κατάσταση και να επιτρέψετε στην καλύτερη ζωή σας!

c82e848f2708f12240aa9ee2849f01b4.jpg

Clinical Pilates

Το Clinical Pilates είναι μια στοχευμένη και απόλυτα εξατομικευμένη μορφή σωματικής άσκησης, την οποία προσαρμόζουμε στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς και με βάση τους στόχους που απο κοινού έχουν τεθεί απο εμάς και τον θεραπευόμενο μας.
 

Η μέθοδος απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυσικής κατάστασης και παθολογίας. Χαρακτηριστικό της μεθόδου είναι ότι με την κατάλληλη προσαρμογή μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων που περιλαμβάνει απο εγκυμονούσες, ευπαθείς ομάδες και υπερήλικες έως αθλητές.
Μέσα στα πολλά οφέλη της μεθόδου είναι ο έλεγχος της αναπνοής,η επανεκπαίδευση και ενδυνάμωση των σταθεροποιών μυών, η βελτίωση της στάσης του σώματος, της ισορροπίας, του συντονισμού και του
μυικού ελέγχου.

 

Ως Φυσικοθεραπευτές είμαστε σε θέση να συνδυάσουμε τις γνώσεις μας για την ανατομία και την αποκατάσταση με την προσέγγιση της μεθόδου Pilates για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας. Στην πρώτη μας επαφή θα έχετε μια πλήρη αξιολόγηση απο τον φυσικοθεραπευτή ο οποίος μετέπειτα θα σχεδιάσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για εσάς. Στη συνέχεια ο φυσικοθεραπευτής θα σας κατευθύνει και επιβλέπει διαρκώς με στόχο την σωστή εκτέλεση του προγράμματος και την αποφυγή τραυματισμών.

Συμβουλές και εργονομία στο χώρο εργασίας

Συμβουλές και εργονομία στο χώρο εργασίας

 

Ας το παραδεχτούμε: οι περισσότεροι από εμάς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας σε ένα γραφείο, ή εκτελώντας μια μονότονη εργασία, ενώ γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε 'σχεδιασμένοι' για κάτι τέτοιο. Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και τραυματισμούς που ενδέχεται να μας 'συνοδεύσουν' για μεγάλο διάστημα, επειδή οι συνήθειες  δύσκολα αλλάζουν χωρίς παρακίνηση.

Εδώ ακριβώς, έρχεται ο ρόλος μας στο κέντρο Hands on Physiotherapy. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια καλή στάση στο γραφείο ή στο χώρο εργασίας, και μαζί με συμβουλές και ασκήσεις που στοχεύουν στην καλύτερη ενεργοποίηση μυών και αρθρώσεων βασικών για την επιτέλεση των καθηκόντων σας, να προλάβουμε τραυματισμούς και δυσλειτουργίες προτού αυτοί εκδηλωθούν.

 

Αναλαμβάνουμε, επίσης παρουσιάσεις σε εταιρείες, για τη σωστή εργονομία των υπαλλήλων, καθώς επίσης και αξιολογήσεις των χώρων εργασίας.   

Αθλητική αποκατάσταση και προετοιμασία

Αθλητική αποκατάσταση και προετοιμασία

 

Είτε οξύς είτε χρόνιος, το κλειδί σε έναν αθλητικό τραυματισμό είναι να βρεθεί η πηγή του. Η εμπειρία μας από την ενασχόληση με μαχητικά αθλήματα και στίβου μας έχει διδάξει πως η αποκατάσταση πρέπει να είναι εξατομικευμένη στα μέτρα σας, είτε είστε επαγγελματίας αθλητής είτε απλά κάποιος που χαίρεται να περπατά να τρέχει, να κολυμπά ή να κάνει ποδήλατο στον ελεύθερο χρόνο του.

 

Στο Hands on Physiotherapy θα αναλύσουμε την επώδυνη ή κουραστική άσκηση, τον τρόπο με τον οποίο προπονείστε και μαζί θα βρούμε που οφείλεται ο τραυματισμός σας άλλα και πως μπορείτε να τον ξεπεράσετε ώστε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τη δραστηριότητα σας!

Βελονισμός
Θεραπευτική άσκηση
Διαχείριση χρόνιου πόνου
Αθλητική αποκατάσταση και προετοιμασία
Clincal Pilates
Διά χειρός θεραπεία​
Συμβουλές και εργονομία στο χώρο εργασίας
bottom of page