top of page

Ομάδα

Γιάννης Καλούδης Φυσικοθεραπευτης MSc, Manual Therapist, MACP, AACP
Γιάννης Καλούδης

Αποφοίτησα από το τμήμα φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2006. Απέκτησα ειδικό ενδιαφέρον και αποφάσισα να εξειδικευθώ  στην αξιολόγηση, την παρέμβαση και αποκατάσταση νευρομυοσκελετικών κακώσεων και παθήσεων.

Έζησα και εργάσθηκα επί σειρά ετών στη Μεγάλη Βρετανία ,όπου απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο στη 'Δια χειρός θεραπεία’ (University of Birmingham) και μετέπειτα, ιδιότητα μέλους του συλλόγου manual therapists και του συλλόγου των φυσικοθεραπευτών-βελονιστών της Μεγάλης Βρετανίας. 

Η επαφή μου με το πολύ-πολιτισμικό περιβάλλον της χώρας, μου δίδαξε τη σημασία της κουλτούρας, των προσωπικών χαρακτηριστικών αλλά και των προσδοκιών του εκάστοτε ασθενή στην πορεία της αποκατάστασής του. Εργάσθηκα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα του συστήματος υγείας της Μεγάλης Βρετανίας με έμφαση στη διαχείριση του χρόνιου πόνου αλλά των δυσλειτουργιών της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων.

Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, αποφάσισα να λειτουργήσω  το δικό μου χώρο, με τα βρετανικά πρότυπα: εξατομικευμένες θεραπείες με έμφαση στην ατομική βελτίωση μέσα από ολιστικές παρεμβάσεις.

Θεωρώ ότι η γνώση πρέπει να προσφέρεται απλόχερα και ότι η διδακτική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιστήμης της φυσικοθεραπείας , ώστε να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά. Επομένως, με χαρά στηρίζω την παράλληλη ενασχόληση μου ως εργαστηριακος συνεργάτης του τμήματος φυσικοθεραπειας του ΤΕΙ Πάτρας καθώς και σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της πόλης των Αθηνών.  

Στον ελεύθερό μου χρόνο, ασχολούμαι ενεργά με τον αθλητισμό. Πιστεύω ότι για να βοηθήσεις κάποιον αθλητή να επανέλθει θα πρέπει να έχεις υπάρξει εσύ ο ίδιος στη θέση του. Υπήρξα αθλητής του στίβου στο παρελθόν άλλα πλέον με έχει κερδίσει ο χώρος των πολεμικών τεχνών και συγκεκριμένα του Brazilian Jiu Jitsu, ένα άθλημα που εκτός από τα σωματική άσκηση, προάγει την αυτοπειθαρχία και την  αυτοεκτίμηση.

 

Έχω αποκομίσει αρκετούς τραυματισμούς, ώστε να εκτιμώ τη σημασία της σωστής αποκατάστασης και της ψυχολογίας του ασκούμενου. Επιπλέον, αντιλαμβάνομαι τα οφέλη της άσκησης και τη σημασία της ενασχόλησης με δραστηριότητες που αποφέρουν σωματική και ψυχική ισορροπία. Συνεπώς, δεν πιστεύω, όπως συχνά προτείνεται, στη διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας αλλά σε μία τροποποίηση της, προκειμένου ο ασκούμενος να συνεχίσει να απολαμβάνει τα οφέλη της άθλησης.

Γιάννης Καλούδης Φυσικοθεραπευτής
MSc, Manual Therapist, MACP, AACP

Όλγα Καπόλα Φυσικοθεραπεύτρια EHFA
ολγα

Όλγα Καπόλα Φυσικοθεραπεύτρια
EHFA

Αποφοίτησε απο το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Αθηνών το 2014. Eίναι πιστοποιημένη Pilates Instructor απο τον European Health and Fitness Association (EHFA) μέσω της σχολής GR.A.F.T.S HELLAS και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Στα πλαίσια της δία βίου μάθησης έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών μέσω ειδικών τεχνικών ( Manual Therapy, Mckenzie) καθώς και μέσω της άσκησης (Medical Τraining Τherapy, Clinical Pilates) την οποία και πρεσβεύει ως ένα απαραίτητο στοιχείο για την διατήρηση/αποκατάσταση της υγείας σε όλα τα επίπεδα. Στο παρελθόν έχει εργασθεί σε αρκετές δομές και έχει αποκτήσει εμπειρία στην αποκατάσταση μέσω άσκησης σε νευρομυοσκελετικά προβλήματα αλλα και παθήσεις της τρίτης ηλικίας.

 

Τον ελεύθερο χρόνο της προτιμά να τον περνά κάνοντας γυμναστική, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της , μαθήματα χορού και πεζοπορίες με ιδιαίτερη προτίμηση σε διαδρομές μέσα και δίπλα απο ποτάμια ,φαράγγια ,καταρράκτες και βουνά της Ελλάδας.

Ο χώρος

Το φυσικοθεραπευτήριο

Hands On Physiotherapy βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Αθηνών, βολικά τοποθετημένο μεταξύ των σταθμών Μετρό του Συντάγματος και του Πανεπιστημίου καθιστώντας την πρόσβαση εύκολη και γρήγορη.

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε είναι μόνο αυτά με αποδεδειγμένη δράση σε συγκεκριμένες παθήσεις και τραυματισμούς. Γενικά, οι παρεμβάσεις μας περιλαμβάνουν συνδυασμό θεραπευτικών προσεγγίσεων με έμφαση στην ανακούφιση από τον πόνο αλλά και την άσκηση,  ώστε να γίνετε και να παραμείνετε υγιείς!

bottom of page